
ATTACHMENT 1 

 

Draft Proposed Ballot Question: 
 
Shall the measure amending the City Charter of the City of Culver City to allow 
Culver City residents aged 16 and 17, who are otherwise eligible to vote under 
state and local law, to vote on City and School District candidates and ballot 
measures, provided that each legislative body has approved budgetary funds and 
determined logistical systems are in place, and that inclusion would not prevent 
consolidation of City or School District elections with county elections, be adopted? 

 

Draft Proposed Charter Amendments (additions are underlined):  

SECTION 1500.  GENERAL MUNICIPAL ELECTIONS. 

   General municipal elections for the filling of all elective offices, other than the Board of 
Education, shall be held in the City on the date of the statewide general election. 

   The election of members of the Board of Education shall be held in accordance with 
State law, except as provided in Section 1506. Expenses for Board of Education 
elections shall be paid by the School District. 

 
SECTION 1506. VOTING AGE. 
 

(a) Culver City residents aged 16 and 17, who are otherwise eligible to vote under 
state and local law, may vote on City and School District candidates and ballot 
measures, provided that each legislative body has approved budgetary funds and 
determined that logistical systems are in place, and that inclusion would not 
prevent consolidation of City or School District elections with County elections. 

 
(b) Subsection (a) above, as it pertains to the City and School District elections 

separately, shall be subject to all of the following conditions:  
(1) Equipment, software, systems, and procedures for voter registration and 
voting are technically ready to handle voting by persons aged 16 and 17 
years old.  
(2) Any program for allowing voting by persons aged 16 and 17 years may 
specify the manner in which, method by which, and times at which, votes 
by such persons may be cast. The manner, method and time of voting for 
persons aged 16 and 17 years old need not be the same as for other 
persons. 

 


